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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
10/01/2019 |
Data da última atualização: |
22/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
SOUZA, F. X. de; MENDES, N. V. B. |
Afiliação: |
FRANCISCO XAVIER DE SOUZA, CNPAT; Nouglas Veloso Barbosa Mendes, Agrotech Semiárido. |
Título: |
Spondias mombin: Cajá. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: CORADIN, L.; CAMILLO, J.; PAREYN, F. G. C. (Ed.). Espécies nativas da flora brasileira de valor econômico atual ou potencial: plantas para o futuro: região Nordeste. Brasília, DF: MMA, 2018. |
Volume: |
cap. 5 |
Páginas: |
p. 287-303 |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Cajá; Spondias Lutea; Spondias Mombin. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00628naa a2200181 a 4500 001 2103564 005 2019-01-22 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUZA, F. X. de 245 $aSpondias mombin$bCajá.$h[electronic resource] 260 $c2018 300 $ap. 287-303 cap. 5 490 $vcap. 5 650 $aCajá 650 $aSpondias Lutea 650 $aSpondias Mombin 700 1 $aMENDES, N. V. B. 773 $tIn: CORADIN, L.; CAMILLO, J.; PAREYN, F. G. C. (Ed.). Espécies nativas da flora brasileira de valor econômico atual ou potencial: plantas para o futuro: região Nordeste. Brasília, DF: MMA, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
19/12/2019 |
Data da última atualização: |
19/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ARAUJO, A. L. S.; ANGELOTTI, F.; RIBEIRO JUNIOR, P. M. |
Afiliação: |
Ana Laíla Souza Araújo, UPE; FRANCISLENE ANGELOTTI, CPATSA; PEDRO MARTINS RIBEIRO JUNIOR, CPATSA. |
Título: |
Severity of melon powdery mildew as a function of increasing temperature and carbon dioxide concentration. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Ciências Agrárias, v. 14, n. 4, e6916, 2019. |
ISSN: |
1981-0997 |
DOI: |
10.5039/agraria.v14i4a6916 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The increase of CO2 and temperature may affect the progress of plant diseases. In this sense, the objective of this study was to evaluate the impact of increased carbon dioxide concentrations and temperature on melon powdery mildew. The experiments were performed in Fitotron growth chambers, with temperature, humidity and light control. The seedlings were submitted to two temperature regimes (20-26-33 ° C and 24-30-37 °C) and two CO2 concentrations (410 and 770 ppm). Nine melon cultivars (Araguaia, Awton, Eldorado, Gladial, Gold, Hibix, Natal, Juazeiro and Sancho) were evaluated. Melon seedlings were sprayed with a conidial suspension and maintained under controlled conditions to assess the disease progress. Along with the last severity assessment, conidia quantification was performed. The increase in temperature and CO2 concentration, as well as the interaction of these factors, reduces the severity of melon powdery mildew and the sporulation of Oidium sp. The incubation period of melon powdery mildew increases with an increase in CO2 concentrations and temperature. |
Palavras-Chave: |
Aumento da temperatura. |
Thesagro: |
Dióxido de Carbono; Doença; Melão; Míldio; Mudança Climática. |
Thesaurus NAL: |
Carbon dioxide; Climate change; Melons; Oidium. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207428/1/Severity-of-melon-powdery-mildew-2019.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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